Renoveeritud Voltveti mõisas näeb seenenäitust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened. Foto on illustreeriv.
Seened. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sügisese ilma juurde kuuluvad kindlasti seened, täna keskpäeval tehti Tihemetsas Voltveti mõisas lahti seenenäitus.

Tänavu on väljas 200 liiki seeni, mis jääb küll oluliselt alla mullusele 312-le. Tavalisele seenelisele on aga uudistamist küllaga, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Seenenäitus on välja pandud 19. sajandil ehitatud ja äsja renoveeritud Voltveti mõisas, kus asub Pärnumaa kutsehariduskeskuse koolituskeskus. Seal on hulgaliselt selliseidki seeni, mida seeneks pidada ei oska.

Näiteks näeb kamm-maatäht välja, nagu oleks papist välja lõigatud. Puugipask ja hundipiim pole samuti kuigi tuntud seened. Limak on aga hoopis omamoodi tegelane. Paistab, nagu oleks keegi puule punast värvi pritsinud. Korraldajate pealehakkamist tuleb tunnustada: kakssada liiki seeni kokku korjata pole naljaasi.

Tõsisemalt tuleks kõigil uurida mürgiseid seeni, sest nende tundmine võib olla elu ja surma küsimus. Voltvetis on seenenäitust korraldatud juba 2001. aastast, mõni aasta on ka vahele jäänud ja see on juhtunud siis, kui suvelõpp on olnud väga kuiv. Siis seened lihtsalt ei kasva.

Seente kõrval saab näitusel imetleda taimede ja seentega värvitud lõngast kootud esemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles