Vallikäärus mitu korda põlenud puu saab ilmselt plommi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Vallikäärus põles õõnes pärnapuu.
Pärnus Vallikäärus põles õõnes pärnapuu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnaaedniku Piret Unni teatel eile Vallikäärus põlenud umbes 100aastast pärnapuud pikali kukkumise oht ei ähvarda. Tõenäoliselt plommitakse varemgi põlenud puu õõnsus kinni.

Unni jutu järgi ei ole põlenud puu ohtlik, sest kukkumisoht teda ei ähvarda. „Pärn on visa puu,“ märkis Unn. „Sellist kahju talle tehtud ei ole, et ta tugevama tuulega pikali kukuks.“

Linnaaedniku sõnade järgi ei tahaks ta räsitud puud maha saagida. Unn lisas, et ta ei taha mitu korda põlenud puud ka praegusesse seisukorda jätta, sest see riivab silma ja miski ei garanteeri, et kellegi kuri käsi seda uuesti põlema ei pane.

Linnaaednik ütles, et linn pöördub kõnealuse puu tuleviku suhtes keskkonnameti poole ja leppida kokku, mida ette võtta.

Üheks tõenäolisemaks variandiks on põlenud õõnsuse plommimine, nagu seda juba korra varem Vallikäärus tehtud on.

Linnaaedniku ütlust mööda ei ole puu süütaja teada. „Kui keegi nägi eile puu juures kahtlast tegutsemist, võiks sellest linnavalitsusele märku anda,“ näeb Unn õhkõrna võimalust pahategija siiski tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles