Eakate päev kutsub esinema ja sportima

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate päeva tähistamine on Pärnus varasematel aastatel väga populaarne olnud.
Eakate päeva tähistamine on Pärnus varasematel aastatel väga populaarne olnud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eakate päeva eel toimub Pärnus hulk üritusi, kus soliidsesse ikka jõudnud inimesed saavad osa eri esinemistest, aga ka ise oma loominguga üles astuda ja sportida.

Oktoobri esimene päev on rahvusvaheline eakate päev ja samamoodi kui varasematel aastatel korraldavad Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse kolmanda kursuse tudengid sel puhul eakatele mitmesuguseid üritusi.

Elise Tõllimäe, kes on üks korraldajaist, rääkis, et eakate päeva korraldamine on neile väga põnev ettevõtmine: üheskoos kirjutavad tudengid projekti, otsivad rahastajad ja esinejad. Tänavu tehtud eelküsitlusest selgus, et eakad sooviksid väga osaleda terviseteemalisel teabepäeval, samuti luule- ja teatriõhtul. Neid soove ürituste kava koostamisel arvestatigi, rääkis Tõllimäe.

Reedel toimub Nooruse majas teatriõhtu, kuhu oma teatrielust tuleb kõnelema Endla pikaaegne näitleja Eha Kard ja kus esineb Nooruse maja lastetrupp. Kel aga huvi hoopis filmikunsti vastu, võib samal päeval minna Pärnu keskraamatukogusse vaatama filmi “Need vanad armastuskirjad” ja kuulama selle režissööri Mati Põldre esinemist.

Laupäeval toimub Pärnu ühisgümnaasiumis terviseseminar, kus muu hulgas räägitakse eakatele mõeldud tervishoiuteenustest ja tervislikust liikumisest. Kes eelistab tubast tegevust, saab oma teadmised proovile panna viktoriinis, värske õhu nautijad võivad aga sobiva ilma korral osaleda sportmängudes.

Pühapäeval tuleb Pärnu kolledži kohvikus luuleõhtu, kus kõigil soovijatel on võimalus lugeda üksteisele luulet, proosat või mida iganes on nad kirja pannud.

Pärast üritust annavad tudengid osalejate tekstidest välja almanahhi.

Esmaspäeval toimub Pärnu kontserdimajas eakate päevale pühendatud kontsert ja Kentuki Lõvi pubis tantsuõhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles