Metskonnad said järgmiseks kümneks aastaks arengukava

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa ja Vändra metskond said järgmiseks kümneks aastaks arengukava. Foto on illustreeriv.
Pärnumaa ja Vändra metskond said järgmiseks kümneks aastaks arengukava. Foto on illustreeriv. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) koostas Pärnumaa ja Vändra metskonna metsa majandamise kava järgmiseks kümneks aastaks.

Pikaajalised kavad annavad ülevaate piirkonna riigimetsa varudest, planeeritud raiemahtudest, maakasutusest, metsakasvatusest, looduskaitsest ja puhkevõimalustest.

Pärnumaa ja Vändra metsa majandamise kava esimesed peatükid hõlmavad üldist infot maakonna metsaalade hetkeseisust ja kolmas peatükk annab ülevaate, millised tööd ja plaanid on RMK-l Pärnumaa ja Vändra metskonnaga tulevikus.

RMK juhatuse liikme Tiit Timbergi sõnul võtab metsa kasvamine aega aastakümneid, mistõttu tuleb metsa majandada vastutustundlikult ja pikaajaliselt plaanides. “RMK peamine põhimõte riigimetsa majandades on teha seda kestlikult, et ka tulevased põlvkonnad saaksid metsast saadavaid hüvesid kasutada vähemalt samal määral, kui seda teeme meie,” ütles Timberg.

RMK Pärnumaa ja Vändra metsaülem tutvustavad piirkonna kavasid lähemalt kolmapäeval, 3. oktoobril Pärnus hotellis Strand toimuval infopäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles