Kurikuulsa poksiklubi liikmeid süüdistatakse Austraalias väljapressimises

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Lebedev. Arhiivifoto.
Henri Lebedev. Arhiivifoto. Foto: Henn Soodla

Pärnu kurikuulsa poksiklubi Everlast kolme kasvandikku kahtlustatakse Austraalias kahelt eestlasest võõrtööliselt passide äravõtmises ja nendele palga maksmata jätmises.

24aastane Henri Lebedev, 22aastane Marko Stolts ja 23aastane Allar Ahtmann vahistati 6. septembril ja neid süüdistatakse väljapressimises, kirjutas Austraalia väljaanne The Weekend West.

Pärnust pärit Lebedevi, Stoltsi ja Ahtmanni süüdistatakse kahelt Eestist Austraaliasse tööle vahendatud mehelt passide äravõtmises, neid ähvardustega tööle sundides ja palga maksmata jätmises, et teenida tasa väidetavalt 25 000 dollarini ulatuvat võlga.

Väljapressimnise ohvriks langenud mehed said Austraalias tööd Lebedevi juhitud vahendusfirma kaudu värbamisportaali kaudu.

Ühes Carlisle'i tehases keevitajana tööd saanud mehed elasid hostelis ja neile maksti nädalas 100 dollarit hädavajalike kulude katteks.

Politsei kahtlustab, et mehi ähvardati võla ära maksmiseks vägivallaga. Väidetavalt ähvardati võlgnevuse pärast ka keevitajate Eestis elavaid peresid.

Samal aadressil, kuhu on registreeritud Lebedevi juhitav tööjõu vahendusfirma, peatus The Weekend Westi teatel tänavu Austraalias budismiteemalise konverentsi avanud buda munk Vello Väärtnõu, kes tänas kolmikut ürituse korraldamise eest.

Eestis avaliku korra raskete rikkumistega silma paistnud poksiklubi Everlast liikmed on viimaste aastate jooksul pälvinud tähelepanu Kagu-Aasias ja Austraalias võitluste korraldamisega.

Tegevuse lõpetanud Everlastiga seotud võitlusspordiklubi kannab nüüd nime Power Fight Club.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles