Pärnumaalt pürib aasta suurpere tiitlile kolm peret

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Aasta suurpere konkursil osaleb 23 peret, kellest kõige lasterikkamas kasvab 11 last.

Kandidaatide seas leidub üheksalapseline pere ja kaks seitsmelapselist peret. Pärnumaalt kandideerivad tiitlile kuue-, viie- ja neljalapseline pere.

Aasta suurpere aunimetus ja sellega kaasnev preemia 4000 eurot antakse võitjale üle pühapäeval suurperepäeval Tallinna loomaaias.

Eesmärk on väärtustada ja tunnustada Eesti terveid ja tugevaid suurperesid. Aasta suurpere tiitel antakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest perele, kus kasvab vähemalt neli last.

"Sel aastal on kandidaatide nimekiri väärikalt pikk," ütles MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. "See tähendab, et Eestis on väga palju häid inimesi, kes on endale vaevaks võtnud toredaid suurperesid konkursile esitada. Juba kaheksandat korda välja antava tiitli võitja valimise teeb see aga ülikeeruliseks, sest kõik kandideerivad pered on tublid, töökad ja teistele eeskujuks."

"Eelmisel aastal võitis konkursi perekond Aan Tartumaalt. Selle suurpere vanemate Janne ja Peetri kasvatada on seitse last. Nad annavad eeskuju paljudele ja neid võib iseloomustada kui aktiivseid, rõõmsameelseid ja avatud inimesi," lausus Õunap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles