Linn saatis negatiivse lisaeelarve volikokku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid. Foto: Peeter Langovits

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku negatiivse lisaeelarve, milles on tulusid ja kulusid kärbitud 75 miljoni krooni võrra.


Juba kinnitatud eelarvet vähendatakse lisaeelarvega 10,1 protsenti. 2009. aasta eelarve mahuks koos esimese negatiivse lisaeelarvega kujuneb 669 miljonit krooni.



Tulude osas vähendatakse füüsilise isiku tulumaksu 41,6 miljoni krooni võrra, võrreldes juba kinnitatud eelarvega. Linnavalitsuse teatel on tulumaksu plaani vähendamine tingitud üldisest palgatulu vähenemisest ja riigipoolse kohalikule omavalitsusele eraldatava tulumaksumäära vähendamisest 11,93 protsendilt 11,4 protsendile.



Riigi tasandusfondi vahendid viiakse kooskõlla valitsuse määrusega, mille järgi vähenevad eraldised riigieelarvest 22,7 miljonit krooni.



2009. aasta eelarve mahust koos lisaeelarvega moodustavad 91,7 protsenti ehk 613,5 miljonit krooni ülalpidamiskulud, 5,3 protsenti ehk 35,4 miljonit krooni investeeringud ja finantseerimistehinguid on 3 protsenti ehk 20,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles