Õnnelik õnnetus Räämal

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile panid lähedal töötavad ehitajad Pärnus Kuldse Kodu juures jalakäijaid varitsenud kaevu suule kaubaaluse.
Eile panid lähedal töötavad ehitajad Pärnus Kuldse Kodu juures jalakäijaid varitsenud kaevu suule kaubaaluse. Foto: Ants Liigus

Õnnelikult lõppes ohtlik olukord eile ennelõunal Pärnus Kuldse Kodu läheduses kaevusuust jalaga läbi vajunud naisele.

“Ma tahan inimesi hoiatada,” rääkis kaevu vajunud naine. “Tulin Kuldse Kodu poolt Kaevu tänava suunas, kus väike jalgrada viib Madara tänavale. Õnnetuseks oli otse raja kohale pargitud sõiduauto, millest ma pidin kaarega mööda minema. Seal oli kaev, millel oli küll mingi kaas peal, kuid kui ma sellele astusin, vajus see alla nagu prügikastiluuk ja ma kukkusin sealt läbi.”

Naine ütles, et õnneks ei saanud ta traumat, määris ainult oma rõivad, kuid ehmatus oli suur. Läksime juhatatud kaevu vaatama.

Sealsamas kaevusuu lähedal eramuid ehitavad töömehed olid õnnetuse üle elanud naise palvel katnud salaliku kaevusuu tugeva puidust kaubaalusega ja hoiatuseks kaevu torganud jämeda punaseks värvitud metalltoru.

Lähemal vaatlusel võis arvata, et kaane kaevu peal oli lahti sõitnud kas raske veoauto, mille jäljedki poris alles värsked, või sahk, mis kaanelt mingil põhjusel mullakorra oli koorinud ja tagasi vaatamata minema sõitnud. Täpselt ei tea, aga paistis, et ohtlik olukord oli tekkinud ehitustegevuse käigus.

Tuletame meelde, et ohtlikest kaevudest ja maaõõnsustest võib teatada päästetelefonil 1524, Pärnus avastatud kaevudest ka linnavalitsuse infotelefonil 15 505. Kui inimeste elu ja tervist ohustav rajatis asub maakohas, tasub helistada kohalikku vallavalitsusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles