Tänavapuhastustööd koguvad tuure

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Pärnu tänavad kuu lõpuks puhtaks saaks, tuuakse praegu töötavale masinale järgmisel nädalal lisa.
Et Pärnu tänavad kuu lõpuks puhtaks saaks, tuuakse praegu töötavale masinale järgmisel nädalal lisa. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädalal tegi OÜ Rapla Teed algust Pärnu linna tänavate rookimisega sinna talve jooksul paakunud mustusest.


“Kindlasti esmajärjekorras meie enam kasutatavad tänavad, bussiliiklusega tänavad, kesklinn,” selgitas Pärnu linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste puhastustööde kulgu.



Kui olulisemad tänavad sõidetakse autoharjaga vajadusel kas või iga päev läbi, siis teisejärgulisi tänavaid puhastatakse kord kahe nädala jooksul.



OÜ Rapla Teed Pärnu esindaja Andres Koger kinnitas, et suuremad tänavad hakkavadki juba enam-vähem puhtaks saama. “Riia maanteel ja Tallinna maanteel saab juba normaalset harjamist teha,” rõõmustas Koger. Normaalne harjamine tähendab tema sõnutsi seda, et puhastusauto liigub umbkaudu viis kilomeetrit tunnis. Senini on lõgistatud ööl ja päeval kiirusel kaks kilomeetrit tunnis.



Järgmisest nädalast tuuakse Pärnusse üks puhastusauto juurde, siis saab kõrvaltänavate harjamiselegi rohkem rõhku panna.



Iga tänavat peab firma esindaja väitel kuus kuni seitse korda üle nühkima, enne kui tolmust, liivast ja soolast moodustunud keltsa alt asfalt paistma hakkab. Seetõttu kulub veel jupp aega, enne kui tänavad päris puhtaks saavad. Kuid mitte rohkem kui kolm nädalat, sest aprilli lõpuks ei tohi talvisest mustusest rohkem alles olla kui halb mälestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles