Vabakool ootab peresid jõulumaale

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe tervisekeskus.
Jõulumäe tervisekeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnu vabakool kutsub laupäeval pärnakaid Pärnu Keskusesse jõulumaale, kus saab kogu perega päeva jõulumeeleolus veeta.

Laata valmistab ette kogu vabakooli kogukond lastest õpetajate ja lapsevanemateni.

Vanemad on koos lastega novembrikuu jooksul meisterdanud sojavahast kauapõlevaid küünlaid, jõulukaunistusi, kilekotihoidjaid, päkapikususse.

Kaudselt löövad korralduses kaasa kõik pered: müüki tuuakse kodus valmistatud hõrgutisi, hoidiseid ja salateid. Töötubades juhendavad vabakooli õpilased ja emad-isad piparkookide kaunistamist ja kinkide valmistamist.

Saladuste maal saavad lapsed kuulda põnevat muinasjuttu. Suurel laval esinevad Pärnu Kunstide maja ja loovuskeskuse õpilased kõrvuti vabakooli lastega.

Osaleda saab loteriil ja õnne proovida kalapüügil, esineb Miniteater, töötab kohvik, jõulumeeleolu hoiab ja luuletusi kuulab päkapikk.

Vabakool korraldab jõululaata 1997. aastast, viimastel aastatel juba jõulumaa vormis. Üritus on heategevuslik, teenitud tulu eest on ostetud muusikariistu, klassimööblit, arvuteid ja muud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles