Tundmatu loom teritas Häädemeestel antenni peal hambaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsnugis
Metsnugis Foto: Lauri Kulpsoo

Pärnumaal Häädemeestel pöördus politsei poole murelik inimene, kes kahtlustas oma koduvalve süsteemi antenni kahjustamises kurikaela.


Majaomanik avastas oma suvekodu pööningult, et valveseadeldise antenn on läbi lõigatud, teatas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja.



Vähemalt nii see esmapilgul mehele tundus. Sündmust kontrollinud politseipatrullile tundus samuti, et kurjategija on antenni lõiganud, kuid samas tekitas muude seadmete puutumatus siiski kahtlust. Samuti puudusid pööningul muud inimtegevuse jäljed.



Naljaga pooleks soovitas politseiametnik kuulata mõne zooloogi arvamust, et teada saada, kas pahalaseks võis olla mõni loom.



Majaomanik oli varemgi märganud pööningul kellegi tegutsemist, seega oli ta päri, et inimese käsi ei pruugi siin sugugi mängus olla.



Suur oli asjaosaliste üllatus, kui selline spekulatsioon  seletatavat tõepõhja omas.



Tallinna loomaaia direktori Mati Kaalu sõnade kohaselt on võimalik, et antenni kallal oli oma teravaid hambaid näidanud kivinugis, kes on viimastel aastatel end Eestis päris hästi sisse seadma hakanud.



Muu hulgas on kivinugis Kesk-Euroopas juba ammu tuntud autode juhtmete ja voolikute läbinärija.



Algul arvati ja otsiti nende juhtumite puhul vandaale. Autode juhtmete närimist olevat nüüd juba Eestiski esinenud. Kaalu sõnutsi pole aga kindlat süüdlast võimalik tuvastada muidu, kui spetsiaalse paigaldatud kaamera abil.



Seega tasub inimestel, eriti autoomanikel olla sarnaste probleemidega kokkupuutumisel tähelepanelik ja jälgida võimalikke looma tegutsemisjälgi. Kahju võib vandaali asemel teha hoopis loomake, kes oma teo tagajärgi ei adu, märkis Pärnu politsei pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles