Pärnu suveüritus kandideerib kooriühingu aastapreemiale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kooride rahvapidu „Eesti keel ja eesti meel“ Pärnus Koidula pargis.
Pärnumaa kooride rahvapidu „Eesti keel ja eesti meel“ Pärnus Koidula pargis. Foto: Urmas Taul

Laupäeval toimub Tallinnas Estonia kontserdisaalis Eesti kooriühingu aastakontsert ja aastapreemiate üleandmine. Aastapreemia nominentideks on Pärnumaalt esitatud aasta teo kategoorias Endla lauluseltsi mullu augustis korraldatud kooride rahvapidu „Eesti keel ja eesti meel“, aasta dirigendi kategoorias kandideerib preemiale dirigent Toomas Voll.

Lauluselts Endla korraldatud rahvapidu, mis toimus Eesti taasiseseisvumispäeval Koidula pargis, pälvis mullu ka Pärnu linna kultuuri aastapreemia.

2012. aasta koorivaldkonna parimad tehakse teatavaks 12 kategoorias – aasta koor, dirigent, puhkpilliorkester, orkestridirigent, noor dirigent, aasta toetaja, korraldaja, aasta kooriplaat, tegu, koostööpreemia ja üksmeelepreemia.

Esmakordselt kuulutatakse koostöös Eesti heliloojate liiduga välja aasta koorihelilooja. Nominente on kokku 70.

 „Peale kooriühingu aastapreemiate annab kultuuriminister üle tänukirjad dirigentidele, kes on aasta jooksul saavutanud kõrgeid kohti vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Neid on ligi 50, mis tähendab, et Eesti koorid ja muusika on jätkuvalt maailmaski hinnatud,“ sõnas kooriühingu esimees ja 10. aastakontserdi kunstiline juht Veronika Portsmuth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles