Pärnumaa päästjatel oli töörohke päev

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa päästjad said eile väljakutseid loodustulekahjude kustutamiseks seitsmel korral, suurimad kulupõlengud olid Sauga vallas Pulli külas ja Tihemetsas, lisaks kustutati kaks ebasobivas kohas tehtu lõket.


Kell 11.26 teatati maastikupõlengust Sauga vallas Pulli külas, kus põles kulu 7 hektaril.

Kell 13.12 sõideti 2 hektaril põlenud kulu kustutama Tihemetsa.

Kell 13.17 tuli teade kulupõlengust Pärnus Raeküla raudteejaama taga, pool tundi hiljem teatati seal lõõmanud uutest tulekolletest.

Kell 14.43 kustutati Sindis Raba tänaval metsale liiga lähedale tehtud lõke.

Kell 15.42 põles Pärnus Mai tänaval posti küljes prügikast.

Kell 17.38 saabus teade põlengust Pärnus Riia maantee ääres Kaubamajaka taga, kus põles kulu viies kohas kokku ligikaudu 200 ruutmeetril.

Kell 21.54 kustutasid päästjad Pärnus Kalevi puiestee ääres ebasobivasse kohta tehtud lõkke.

"Soe ja kuiv ilm on muutnud looduse väga tuleohtlikuks," ütles Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets. Eriti suur on tuleoht Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel Kesk- ja Lõuna-Eestis ning Läänemaal.

EMHI teatel püsib lähipäevil enamasti kuiv ilm, tuleohtu hinnatakse neljanda ja viienda klassi piires. Viienda klassi ehk äärmiselt suure tulekohu korral võivad kohalikud omavalitsused keelata igasuguse metsa kasutamise ja võõras metsas viibimise. Vaata EMHI tuleohu kaarti SIIT!

Päästeteenistus tuletab meelde, et kulu põletamine on keelatud. Kulupõletamise keelust üleastujaid ootab rahatrahv kuni 18 000 krooni, peale selle tuleb kulupõlengu põhjustajal tasuda tekitatud keskkonnakahju.

Koldevälist lõket tohib teha vaid tuulevaikse ilmaga oma krundi piires, ohutus kauguses metsast ja hoonetest. Lõke tuleb teha mittepõlevale pinnasele ja lõkke juures peavad olema esmased tulekustutusvahendid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles