Jüri Jaanson avas oma portree

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudekuulsus Jüri Jaanson avas koos perega Pärnu linnakodaniku majas oma portree.
Sõudekuulsus Jüri Jaanson avas koos perega Pärnu linnakodaniku majas oma portree. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal avati linnakodaniku majas Pärnu linnavolikogu kantselei poolt Vello Paluojalt tellitud portree Jüri Jaansonist, linna aukodanikust, Pekingi olümpial koos Tõnu Endreksoniga sõudmises paarisaeruliste kahepaadil hõbemedali võitnud spordihiiust.


Linnavolikogu esimees Ahti Kõo nentis pidulikul talitusel, et olümpiamehe näopilt linnakodaniku majas on küll väärt žest, paraku on linnal väga raske tasuda võlga, mis tal Jaansoni ees on: vähesed on Pärnut maailmas nii laialt tutvustanud kui Jaanson. Parim tänu olnuks Kõo hinnangul ehitada linnas välja jalgratta- ja jalutusteede võrk.



„Kui oleksime nende nelja aasta jooksul, mis meid lahutavad eelmistest valimistest, kulutanud igal aastal kuus-seitse miljonit krooni kergliiklusteede rajamisele, oleks meil neid praegu 10-12 kilomeetrit,“ märkis ta.



Päevakangelane ise oli täis usku, et ühel päeval jõuab aeg, mil autoga on Pärnus võimatu liigelda, sest tervisekõndijaid, rulluisutajaid, jalgrattureid on nii palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles