Supijagamisega juhiti tähelepanu töötutele humanitaaridele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Martensi väljakul toimus performance “Tasuta lõuna”.
Pärnus Martensi väljakul toimus performance “Tasuta lõuna”. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus jagas kunstirühmitus Barbara Lehtna & Co tasuta lõunat töötutele humanitaaridele. See oli rühmituse kokkuvõte viimasel ajal ajakirjanduses käivitunud arutelule humanitaaride töötusest ja nende n-ö ületootmisest.

See, kuidas rühmitus Martensi väljakul kõigile tasuta hernesuppi jagas, oli katse juba vaibuvale arutelule veel kord tähelepanu juhtida ja inimesi mõtlema panna. Et kas süüdi on noor, kes õppima asudes ei mõtlegi, mis ta selle haridusega tulevikus peale hakkab, või riik, vahendasid ERRi teleuudised.

Rühmituse eestvedaja Barbara Lehtna ütles, et tedagi on kõnealune debatt puudutanud. "Kuna minul endal on  teoloogiharidus, siis Tartu ülikoolis õppides, kui näiteks teoloogid ja semiootikud saavad kokku, on kõige levinum nali, et mis meist saab," rääkis ta teleuudistele.

Lehtna märkis, et humanitaarteemade debatt on talle hingelähedane. "Kas keegi on mingit tõsist lahendust pakkunud? Ma ei tea, kui palju teised on seda lahendust pakkunud, aga meie ise, veel "mõttetumad" kunstiinimesed, ikkagi näeme, et asi on ka meie eneste kätes. Et riik justkui ei peagi pakkuma kohe noorele inimesele töökohta, keegi ei peagi sind kohe suunama."

Barbara Lehtna ütles, et kui täna pakuti tasuta lõunat, siis homme tuleks see lõuna ikkagi ise välja teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles