Jõõpres valmib kevadvärvides lasteaed

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre põhikooli viienda ja seitsmenda klassi piigad Vanessa Vihm (ees vasakul), Karmen Mets, Claudia Treimanis ja Laura Lembit pole varem voodipesu õmmelnud, ent värvikad kangad meeldisid neile.
Jõõpre põhikooli viienda ja seitsmenda klassi piigad Vanessa Vihm (ees vasakul), Karmen Mets, Claudia Treimanis ja Laura Lembit pole varem voodipesu õmmelnud, ent värvikad kangad meeldisid neile. Foto: Urmas Luik

Jõõpres valminud uus lasteaed on külas üle aastate oodatud suursündmus, mille avamiseks valmistub terve kogukond.

“Õnnetu algus on jõudmas õnneliku lõpuni,” tõdes Jõõpre kooli direktor Mati Sutt.

Nimelt kujutab Jõõpresse rajatav lasteaiamaja endast Jõõpre põhikooli juurdeehitust, mille ehitaja tuli mullu välja vahetada.

Oma kätega

“Uude majja tahaks minna uute asjadega, ent paraku pole see meile taskukohane,” lausus direktor.

Seetõttu pidasid Jõõpre lasteaia juhtkond, töötajad, hoolekogu ja lapsevanemad ning kohalike firmade esindajad nõu, kuidas vajaminevat inventari uuendada.

Üheskoos jagati ära tegevused. Lapsevanemad uuendavad hoogtöö korras olemasolevad narid, lihvivad ja lakivad need. Samuti muretsevad nad kamba peale uued kott-toolid.

Põhikooli vanemate klasside neiud õmblevad käsitööõpetaja juhendamisel valmis mudilaste tekikotid ja padjapüürid. Sisekujundusega ühtivad värvikad kangad on juba ostetud.

Põhikooli noormehed valmistavad kooli puutöökojas lastele toolid ja kiikhobused.

Jõõpres asuv Pärnu Mööblivabrik OÜ valmistas ja paigaldas lasteaeda sõbrahinnaga kaks kööginurka.

“Tänud Audru vallale, see on suur eelarvekulu. Oleme tänapäevast lasteaiamaja oodanud juba kümme aastat. Meie küla inimeste entusiasm on igal juhul suur,” rääkis Mati Sutt.

Jõõpre külas pole oma lasteaiamaja kunagi olnud. Lasteaed tegutses kolhoosikontoris, seejärel Jõõpre vanas koolimajas.

Nii tegi Audru vallavolikogu mullu otsuse võtta laenu ja teha valla rahaga koolimajale juurdeehitis kuni 44 lapse tarvis, peale selle õueala ja kõnnitee.

Enne tähtaega valmis

Audru vald korraldas Jõõpre lasteaia ehitamiseks vähempakkumise, mille võitsid firmad Facio Ehituse OÜ ja OÜ Elinord Ehitus, mis aga jäid mullu kevadel töödega jänni. Tellija ütles ehitusfirmadele lepingu üles ja kaebas ehitajad kohtusse, et neilt leppetrahv ja ehitusprotsessi kallinemise raha välja mõistetaks.

Audru vald tegi suvel lisaehitushanke, mille järel sai lasteaia ehitajaks AS Gustaf.

Gustaf on lubanud hoone üle anda kuu lõpul ja mudilased tulevad uutesse ruumidesse märtsis. Siseviimistlustööd on tehtud ja silma rõõmustab kevadvärvides sisekujundus. Lasteaias asub tegutsema kaks liitrühma, kuhu mahutatakse kuni 44 last. Hoone ümbrus haljastatakse kevadel.

Septembrist muutus kahe asutuse nimigi: Jõõpre põhikooli ja Jõõpre lasteaia Jõmmu asemel tegutseb nüüd Jõõpre kool, mis kujutab endast ühendatud koolimaja ja lasteaia rühmaruume.

Juurdeehitus läheb Audru vallale maksma pisut alla 630 000 euro, selle summa sisse pole arvestatud lasteaia sisustust. “Harva juhtub, et töö saab enne tähtaega valmis. Oleme ehitaja tööga rahul,” ütles Audru vallavanem Siim Suursild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles