Levadia jalgpallurid avasid kooliolümpia

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia jalgpallimeeskonna staarid Martin Kaalma ja Indrek Zelinski tegid lastega koos pilte.
FC Levadia jalgpallimeeskonna staarid Martin Kaalma ja Indrek Zelinski tegid lastega koos pilte. Foto: Tiina Saarits

Pärnu ühisgümnaasiumis algas täna kooliolümpiamängude maraton, avapäeval tulid õpilastele külla Levadia jalgpalliklubi mängijad Indrek Zelinski, Sander Puri ja Martin Kaalma.


4.-13. maini kestva spordipeo korraldab ühisgümnaasiumi õpilasesindus tänavu 1.-6. klassidele.



“Mõte korraldada kooliolümpiamängud väikestele tekkis sellest, et nad elavad niisugustele ettevõtmistele alati innuga kaasa, aga ise osa võtta neist pole saanud,” põhjendas olümpiamängude üks korraldaja, 11. klassi õpilane Anni Sutt.



Kui päris olümpiamängudel osalevad riigid üle maailma, siis ühisgümnaasiumi miniolümpial võistlevad omavahel loomariigi esindajad. Kümnendik Liis Tapasiase jutu järgi esindab iga klass mingit looma, nii võib olümpiamängudel näha klassitäit hiiri rinda pistmas näiteks mesilastega või lepatriinusid lõvidega võistlemas. Ühtekokku jookseb kooli staadionimurule 14 liiki loomi.



Et olümpia pole pelgalt sport, vaid võimalus saada uusi teadmisi, arendada loovust ja koostööd, eelneb spordimängude päevale olümpiaharidusnädal. Nii joonistavad algklassid loomaolümpiateemalisi plakateid ja vaatavad filmi “Loomad olümpial” kui löövad kaasa maskoti- ja logokonkursil.



Meisterdamispäeval valmivad lipud ja muud riigile omased sümbolid. Meeskonnavaimu tugevdamise päeval aga saab just kollektiivseid mänge mängida.



Nädalasse mahuvad veel vanemate klasside olümpiateemaline viktoriin, gümnasistide-õpetajate spordivõistlus ja palju muud põnevat.



Kooliolümpiamängud sündisid ühisgümnaasiumi õpilaste ajurünnaku tulemusena. Gümnasistid Anni Sutt ja Liis Tapasias kirjutasid Eesti Olümpiaakadeemiale projekti ja said ettevõtmisele 6725 krooni toetust. Kool lisab sellele oma panuse.



Kooliolümpiamänge on Pärnu ühisgümnaasium korraldanud 2006. aastast, kuid 1.-6. klassi õpilastele toimub see esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles