Pärnu valmistab ette 20 avaliku töö kohta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse majandusosakond kavatseb luua 12 avalikku töökohta.
Linnavalitsuse majandusosakond kavatseb luua 12 avalikku töökohta. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavalitsus valmistab ette 20 avaliku töö kohta, esimesed töötud võiksid abilinnapea Simmo Saare arvates linnalt tööd saada suve lõpus või sügise alguses.


Linnavalitsus asus aprillis välja töötama kava, kuidas oleks võimalik töötuid toetada. Koos tööhõiveameti ja mittetulundusühinguga Tulevik leiti, et kõige rohkem kasu oleks sotsiaaltöökohtadest, millele lisanduksid kutsehariduskeskuses töötute koolitamine ja uue haljastuse riigihanke tingimuste ette valmistamine selliselt, et masinate asemel koristaks linna võimalikult rohkem inimesi.



Saare sõnul on Tulevik valmis tööd pakkuma kaheksale inimesele, kellest kaks oleksid linnas tööriistu, materjali ja prügi vedavad veoautojuhid, kaks täiskasvanute päevakeskuse kokad, kaks täiskasvanute varjupaiga, päevakeskuse, töökodade ja muude territooriumide koristajad ning kaks muru niitvad ja lehti koristavad heakorratöölised.



Linnavalitsuse majandusosakond kavatseb luua 12 avalikku töökohta. Kaks inimest lapiks teedel auke, üks niidaks ja puhastaks kraave, üks sisestaks liiklusmärke infosüsteemi, kaks teeks linnamajades pisiremonti, neli hooldaks kalmistutel hauaplatse ja kaks teeks linnas väiksemaid koristus- ja haljastustöid.



Saar rääkis, et linnavalitsus peab tööd pakkudes oluliseks säilitada töökoha avaliku töö iseloomu, et inimene töötushüvitist ei kaotaks. Avaliku töö tegija tunnitasu peab olema vähemalt 27 krooni tund, ühes kuus võib ta töötada kuni 50 tundi. Kui inimene töötab kaheksa tundi päevas, teeb see kuus natuke rohkem kui kuus tööpäeva.



Minimaalse tunnihinna ja maksimaalse tundide arvuga töötaja kuupalgaks kujuneb 1350 krooni. Linnavalitsus peab sellele lisama sotsiaalmaksu ja avaliku töö korraldamise kulud, mis teeb ühe kuu rahavajaduseks 71 570 krooni.



Senised lepingud linna koristavate ettevõtetega lõpevad aasta lõpus. Uute hanketingimuste ettevalmistamisega tekib töökohti järgmiseks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles