Kaitseliidu ülem väisas Pärnumaad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel külastas Pärnumaa malevat Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.
Reedel külastas Pärnumaa malevat Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Foto: Karri Kaas

Reedel külastas Pärnumaad ja tutvus siinsete kaitsejõudude üksustega Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born andis brigaadikindralile ülevaate maleva hetkeolukorrast ja tegevusest ning tutvustas üksuse tulevikuvisioone.

Kaitseliidu ülema sõnutsi on Pärnumaa malev hea ettevalmistusega ja kaitsetahtega üksus. Eriti hindas ta initsiatiivi ja valmidust sõjaliste võimete arendamisel kaasa rääkida, teatas Pärnumaa malev.

Kuna Kaitseliit teenib ühiskonda ja vastutab inimeste turvatunde eest, siis olulise aspektina märkis Kaitseliidu ülem vajadust õige tasakaalu leidmiseks sõjaliste ja mittesõjaliste ülesannete vahel. Kiidusõnu pälvis viimaste aastate jooksul toimunud Naiskodukaitse liikmete oluline kasv.

Viisidi käigus tutvus Kaitseliidu ülem Pärnumaa maleva taristuga ja külastas Lääne kaitseringkonna staabi- ja tagalakeskust Eametsas. Märkimist leidis hea ja läbimõeldud koostöö kaitseringkonna ja maleva staabi vahel.

Õhtul osales brigaadikindral Kiili kodutütarde Pärnumaa ringkonna 81. aastapäeva aktusel, esines ettekandega ja vastas arvukatele küsimustele Kaitseliidu Pärnumaa maleva korralisel juhtivkoosseisu õppe- ja teabepäeval.

Enim pälvis tähelepanu kaitseväe uus arengukava, mille järgi kasvab tulevikus Kaitseliidu osatähtsus riigi julgeoleku tagamisel märgatavalt.

Brigaadikindral Kiili ütles, et Kaitseliit on suurepärane alus laiapinnalise riigikaitse elluviimiseks, sest organisatsioon koondab endas vabatahtlikke kõikidelt elualadelt ja ühiskonnakihtidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles