Kohus jättis surmasõitja Segeri karistuse jõusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Segeri Honda kihutas 2006. aasta 13. augustil kella 21.30 ajal Vändra lähistel Pärnu-Rakvere maanteel otsa sõiduautole Chrysler, milles hukkus kolm kohalikku noormeest.
Mikk Segeri Honda kihutas 2006. aasta 13. augustil kella 21.30 ajal Vändra lähistel Pärnu-Rakvere maanteel otsa sõiduautole Chrysler, milles hukkus kolm kohalikku noormeest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata kolme inimese surmaga lõppenud avarii põhjustanud Mikk Segerile määratud seitsmeaastase vanglakaristuse.


Ringkonnakohus otsustas tühistada maakohtu otsuse selle osa, mille kohaselt jäid asjaga seotud tsiviilhagid tsiviilkohtupidamise korras menetlemiseks, ning saatis need hagid tagasi Pärnu maakohtule arutamiseks. Seda nõudsid ka kannatanud maakohtu otsust vaidlustades.



Liiklusõnnetuses hukkunute vanemad nõudsid Segerilt tsiviilhagi raames saamata jäänud tulu ja moraalse kahju korvamiseks üle 10 miljoni krooni.



Kannatanud nõudsid ringkonnakohtus 23aastasele Segerile pikimat võimalikku ehk 12aastast vanglakaristust, sest nende arvates ei vastanud talle määratud reaalne seitsme aasta ja kuue kuu pikkune vangistus kuriteo raskusele.



Samuti ei olnud kannatanud rahul, et Pärnu maakohus jättis nende Segeri vastu esitatud tsiviilhagid läbi vaatamata.



Segeri advokaat Rein Laid taotles ringkonnakohtult oma kaitsealusele leebemat karistust.



Mullu detsembri keskel määras maakohus Segerile seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, kuid arvestas sellest maha tema vahi all oldud kuus kuud.



Lisakaristusena võttis kohus Segerilt juhtimisõiguse, mis laieneb kogu põhikaristuse kandmise ajale ning mida kohaldatakse kolme aasta jooksul pärast põhikaristuse kandmist.



Menetluskuludena mõistis kohus Segerilt välja 69 174 krooni ja 60 senti. Kohus jättis tsiviilhagid lahendamiseks tsiviilkohtupidamise korras.



Seger viibib kuni kohtuotsuse jõustumiseni vabaduses 600 000kroonise kautsjoni vastu.



Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm nõudis kohtuvaidluses Segerile üliraskete tagajärgedega liiklusõnnetuse põhjustamise eest reaalset üheksa aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.



Segeri advokaadid Paul Järve ja Laid olid seisukohal, et liiklusõnnetuses oli tegemist segasüüga ehk süü juhtunus lasub nii Segeril kui kannatanutel, kes keerasid tema juhitud autole peateele ette.



Süüdistuse järgi kihutas purjus Seger 2006. aasta 13. augustil kella 21.30 ajal Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku peateele keeranud Chrysleriga.



Chrysleris olnud 18aastane rallisõitja Tauri Jürioja, tema sisekaitseakadeemias õppinud 22aastane vend Siim Kivisild ja 24aastane Raino Kullamaa hukkusid.



Politsei uurimisandmetel polnud Chrysleri juhil võimalik kokkupõrget vältida, sest auto oli jõudnud vasakpöördelt juba oma sõiduritta, kui suure kiiruse tõttu vastassuunavööndisse kaldunud Honda sellele otsa põrutas.



Lisaks süüdistatakse Segerit purjuspäi autojuhtimises 2005. aasta 11. detsembril Tartus Väike-Tähe tänaval, siis tabati mees Volkswagen Golfi roolist.



Et Seger oli varem samalaadse rikkumise eest väärteokorras karistatud, algatati kriminaaluurimine ja noormees saadeti kohtu ette.



Paraku jõudis ta veel enne protsessi algust taas purjuspäi autorooli istuda ja Pärnumaal üliraske õnnetuse põhjustada.



Karistusseadustik näeb kahe või enama inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest ette kuni 12aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles