Riigikohus vaagis Kihnu endise vallavanema süüasja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Leas.
Johannes Leas. Foto: Ants Liigus / Pänu Postimees.

Riigikohtu kriminaalkolleegium vaagis täna Kihnu endise vallavanema Johannes Lease süüasja uue arutamise vajadust ja langetab selles otsuse kuu jooksul.

68aastase Leasi kaitsja vandeadvokaat Aadu Luberg esitas riigikohtule teistmisavalduse seoses Euroopa inimõiguste kohtus Lease individuaalkaebuse alusel tehtud otsusele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Jaanuaris asja arutanud kolmeliikmelisel koosseisul tekkisid kriminaalasja lahendamisel seaduse kohaldamisel põhimõttelist laadi eriarvamused, mistõttu anti see läbivaatamiseks kriminaalkolleegiumi kogule ehk kuueliikmelisele koosseisule.

Euroopa inimõiguste kohus tuvastas, et Leasel polnud tema süüasja kohtumenetluse käigus juurdepääsu kõigile tõenditele, mistõttu rikuti Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsioonis sätestatud õigust õiglasele kohtumenetlusele.

Olukorras, kus Euroopa inimõiguste kohus on rahuldanud mõne inimese kaebuse ja tuvastanud konventsiooni nõuete rikkumise, on sel inimesel võimalik esitada riigikohtule teistmisavaldus ja selle läbivaatamisel otsustab riigikohus, kas Strasbourgi kohtu otsus toob selles asjas uue arutamise või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles