Kaks ratturit surnuks sõitnud mees võib vanglast vabaneda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janel Raap kohtupingis.
Janel Raap kohtupingis. Foto: Ants Liigus

Harju maakohus kaalub lähiajal 2009. aasta sügisel kaks vaegkuuljast ratturit surnuks sõitnud Janeli enne tähtaega vanglast vabastamist.

Eelnevalt on kohus kaalunud Janeli (29) ennetähtaegset vabastamist temale elektroonilise järelevalve kohaldamisega, kuid leidnud siiski, et tema vabastamine pole põhjendatud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Janeli süüdimõistmine jõustus 2011. aasta jaanuaris, kui riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust arutusele. Seetõttu jäi jõusse tema süüdimõistmine liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest kahe inimese surma põhjustamises ja talle mõistetud  viieaastane vanglakaristus, millest arvestati maha tema vahi all oldud aeg kolm kuud ja 16 päeva.

Traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus 2009. aasta 5. septembril kell 17.51 Tallinna-Ikla-Pärnu maantee 135. kilomeetril, kus Janeli Toyota Yaris kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa teeveerel sõitnud ratturitele.

Auto alla jäid jalgrattamatkalt naasnud vaegkuuljatest abielupaar Elise (24) ja Ragnar (26). Mees suri saadud vigastuste tõttu kohapeal ja naine suri samal õhtul haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles