Ametist vabastamine jättis maakogu ilma siseministri ettekandest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: AFP / Scanpix

Täna Pärnus toimuval Pärnumaa maakogul jäi ära eile ametist vabaks saanud siseministri Jüri Pihli esinemine, kes pidi rääkima riigi ja omavalitsuste koostööst.


Pärnumaa maakogul esinemise asemel korraldas eksministri staatuses Pihl täna siseministeeriumis pressikonverentsi, kus ta andis ülevaate kahe aasta jooksul tehtud tööst.



Pärnumaa maakogul, kus on koos kohalike omavalitsuste volikogude liikmed ja omavalitsuste juhid, arutatakse Pärnumaa tulevikustsenaariumide ja omavalitsuste tulubaasi üle.



Maakogul võtavad sõna riigikogu esimees Ene Ergma, Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, riigikogu liige Mark Soosaar ja väliskülalised Norrast: Buskerudi maavolikogu aseesimees Runolv Stegane ja Buskerudi maavolikogu kultuuri-, spordi- ja folkloorikomitee esimees Helge Stiksrud.



Pärnumaalt teevad ettekande TÜ Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa, OÜ Pärnu Linavabriku juhataja Arvo Villmann, Audru vallavanem Margus Joonas, Varbla vallavanem ja omavalitsuste liidu eelarve- ja arengukomisjoni esimees Sivar Tõnisson, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse juhataja Imre Toodu ning OÜ Geomedia juhataja Rivo Noorkõiv.



Maakogu on Pärnumaa rahvaesindajate esinduskogu, mis koosneb Pärnumaa omavalitsuste liitu kuuluvate omavalitsuste volikogude liikmetest ja valitsusjuhtidest ning on loodud maakondliku koostöö edendamiseks ja kajastamiseks.



Pärnumaa maakogu toimub täna teist korda. Esimene maakogu oli eelmisel sügisel Vändras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles