Linn kutsub taas osalema püsilillepeenarde rajamisel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kevadel Pärnu linnavalitsuse hoovi toodud istikud.
Eelmisel kevadel Pärnu linnavalitsuse hoovi toodud istikud. Foto: Ants Liigus

Möödunud kevadel oli Pärnu elanikel võimalus kevadiste aiatööde käigus kasutuseta jäänud taimi või põõsaid püsilillepeenarde rajamiseks linnale tuua. Linnavalitsuse teatel on tänavu kevadelgi  taimede toomine teretulnud.

„Eelmisel aastal koguti kaks suurt järelkäru täit püsililli (priimulaid, hostasid, astilbesid, iiriseid, kukeharjasid, bergeeniaid, liiliad, brunneraid, pojenge ja veel palju muid lilli) ja oli haruldasemaidki taimi, nagu kanna ja lumeroos,“ rääkis Pärnu linnaaednik Piret Unn.

Unni jutu järgi aitas kollektsionäär Viivi Lepik taimedega korda teha Endla teatri ees asuva istutusala. Greenworld Eesti OÜ aitas musta mullaga, et tagada uutele taimedele hea kasvupinnas.

„Linnakodanike toodud taimedega rajasime Kuuse tänavale viis peenart, Munamäe pargis ühe peenra ja teatri ees olev peenar sai täidetud Viivi Lepiku taimedega,“ rääkis Unn. „See aasta soovime püsililli istutada Keskväljaku peenrasse ja täiendada olemasolevaid püsilillepeenraid,“ lisas linnaaednik.

Aiatöödel üle või kasutuseta jäänud taimi ootab linnavalitsus kuni 14. maini ajavahemikul 8–17 linnavalitsuse ja perearstikeskuse vahel paiknevasse sisehoovi, kuhu on selleks paigaldatud sobiv käru.

Taimed peaksid olema pakendatud nii, et juuri ümbritseks niiske muld. Niiskuse säilitamiseks soovitatakse taimed pakendada niiskesse paberisse, mida võiks omakorda ümbritseda kile. Samuti on oluline, et taimele oleks lisatud info taime sordi, kõrguse ning õie värvuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles