Joobnud liinibussijuht kaotas päevapealt töö

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Sille Annuk

Eile päeval tabas politsei Sauga vallas bussiroolist raskes joobes juhi, bussifirma lõpetas mehega samal päeval töösuhte.


Kella 11.25 ajal teatati politseile võimalikust joobes bussijuhist liinil nr 57. Kontrollimisel selguski, et 1953. aastal sündinud mees on raskes joobes, teatas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja Hedy Tammeleht. "Bussijuhil mõõdeti kolmepromilline joove," ütles ta.

Sauga suunal sõitnud bussis oli sel ajal kümmekond sõitjat. Bussijuhi vahetus oli lõppemas ning lõpp-peatuses ootas vahetusbussijuht. Mees oli enda sõnutsi eelmisel õhtul alkoholi tarbinud. Tema suhtes algatati väärteomenetlus.

„Äärmiselt vastutustundetu on enda hooletu ja mõtlematu käitumisega seada ohtu kaasliiklejate elu," märkis Tammeleht.

Liini nr 57 opereerib MTG AS, mis kuulub Atko gruppi. „Sellistel puhkudel käitume me üheselt ning selle bussijuhiga täna (eile - toim) tööleping lõpetati," ütles bussifirma Pärnu osakonna juhataja Märt Leesment. Tema teatel alustas politseile joobega vahele jäänud bussijuht tööd hommikul kella viiest, töötas kaheksani ning seejärel oli tal kolmetunnine tööpaus.

Politsei pöörab suveperioodil liiklusjärelevalves kõrgendatud tähelepanu joobes juhtide tabamisele. „Rikkujate tabamisel saavad abiks olla kõik inimesed, kes neist teada annavad," ütles Tammeleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles