Muuseum hakkab koolitama töötuid

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink ütles muuseumis olevat sadade kilode kaupa kogusid, mis tuleb süstematiseeritult arvutitesse salvestada.
Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink ütles muuseumis olevat sadade kilode kaupa kogusid, mis tuleb süstematiseeritult arvutitesse salvestada. Foto: Ants Liigus

Pärnu muuseumi tööjõukoolituse projekt "Kvalifitseeritud tööjõu suurendamine tsentraalse muuseumide infosüsteemi rakendamiseks" sai Euroopa Liidu sotsiaalfondist üle miljoni krooni toetust.


"Kolme aasta jooksul valmistatakse Pärnu- ja Tartumaa muuseumides ette 30 kvalifitseeritud töötajat," ütles Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink. "Sealjuures võimaldab muuseumitöö spetsiifika pakkuda tööd tööjõuturu riskigruppidele, nagu noored, pikaajalised töötud, puuetega inimesed, vanemaealised ja sõltuvusprobleemidega inimesed."



Trink lisas, et tööks riskigruppidega valmistatakse ette tugiisikud muuseumi teadustöötajatest.



"Meie projekt on jaotatud kolmeks 12kuuliseks perioodiks," selgitas Trink. "Igal perioodil koolitatakse kümme inimest, kes saavad pakkuda oma uusi oskusi tööjõuturul."



Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk kinnitas, et muuseumid vajavad lisatööjõudu.



"Eesti muuseumide arengukava aastaiks 2005-2015 näeb ette, et muuseumikogud saaksid süstematiseeritud ja teaduslikult kirjeldatud ning sisestatud tsentraalsesse muuseumide infosüsteemi," märkis Vunk.



Samal ajal on reeglite järgi sisestamist ootava teabe hulk on Vungi ütlust mööda nii mahukas, et kui muuseumitöötajad teeksid seda tööd oma muude kohustuste kõrvalt, kuluks tsentraalse infosüsteemi rajamiseks aastakümneid.



"Niipalju aega tänapäev meile ei anna," tõdes muuseumidirektor ja lubas tööle võtta vähemalt ühe koolitatavatest inimestest.



Projektijuht lisas, et sellise tööjõu vastu on tundnud huvi juba teisedki muuseumid.



Projekti maksumus on 1,15 miljonit krooni, millest 95 protsenti tuleb Euroopa Liidust ja viis protsenti Eesti kultuuriministeeriumist.



Pärnu muuseumi europrojekti koostööpartnerid on tööturuamet, Pärnu erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskus ja Pärnumaa puuetega inimeste koda.



"Praegu käib esimese kümneliikmelise õppegrupi komplekteerimine," ütles Trink, "ja seda tehakse tõesti ülalnimetatud riskigruppe silmas pidades."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles