Pärnumaa malev hooldab metsavendlusega seotud paiku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Born.
Mehis Born. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaitseliidu Pärnumaa maleva kaitseliitlased keskenduvad seekordsel suvisel väljaõppevälisel kogunemisel tavapärase meelelahutuse asemel maakonna sõjaajaloo uurimisele ja asjakohastele talgutöödele.


“Laupäevase, 4. juuli kogunemise kandev mõte on “Metsavendlus Pärnumaal”,” ütles Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born. “Sel aastal möödus märtsiküüditamisest 60 aastat ning just toonane sündmus võttis Eesti Vabariigi eest võidelnutelt enamiku toetajaskonnast.”



Borni ütlust mööda külastavad kaitseliitlased ja nende sõbrad kogunemisele minnes mõnda metsavendlusega seotud paika oma kodukandis, olgu selleks mälestuskivi, matmiskoht, punkriase vms, teevad seal korrastustöid ja mälestatavad langenud võitlejaid.



Üritus kulmineerub inimeste koondumisega legendaarse valgekaartlase, Põltsamaa kunagise linnapea ja metsavenna Georg Koldi mälestusmärgi asupaigas Tootsi lähedal. Mälestuskivi ja selle ümbrust korrastatakse, seejärel kuulatakse päevakohast ajalooloengut ja osaletakse Georg Koldile pühendatud mälestustseremoonial.



Edasi suundutakse Kaisma Suurjärve äärde, kus vaadatakse ühiselt laulu- ja tantsupeo ülekannet suurelt väliekraanilt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles