Piirivalve kontrollis Pärnu lahel väikelaevu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval Pärnu lahel kontrollreidi teinud Lääne piirivalvepiirkonna Pärnu piirivalvekordoni toimkond tegi trahvi väikelaeva juhile, kel polnud kaasas laeva dokumente.


Mereohutuse seaduse täitmist kontrollinud piirivalvurid avastasid kell 14.55 Pärnu lahel sadamasse sissesõidu lähedal 1981. aastal sündinud väikelaeva juhtinud mehe, kes ei omanud laeva registreerimistunnistust, teatas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Mets.



Samuti puudusid mehel isikut tõendav dokument ja väikelaeva kasutamist lubav volikiri.



28aastane mees rikkus määrust "Väikelaevade kasutamise nõuded", mis ütleb, et väikelaeva kasutamisel peab väikelaeva juhil kaasas olema väikelaeva registreerimistunnistus. Kui väikelaeva kasutab isik, kes ei ole selle omanik, peab tal kaasas olema väikelaeva kasutusõigust tõendav dokument.



Pärnu lahel seadust rikkunud mehele määrati kümne trahviühiku suurune rahaline trahv ehk 600 krooni.



Piirivalve tuletab kõigile väikelaevaomanikele meelde, et merel sõites tuleb järgida kõiki väikelaevade kasutamise ja ohutu meresõidu nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles