Politseimundris ööklubilast ootab kohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne prefektuur saatis väärteokaristuse mõistmiseks kohtu ette noormehe, kes hankis endale politseimundri, pani selle selga ja läks ööklubisse pidutsema.


Politsei sai 1990. aastal sündinud Aleksanderi õigusrikkumisest teate tänavu 21. veebruari varahommikul kella 4.05 ajal, kui Pärnus asuvas ööklubis märgati pidutsemas politseimundrit kandnud noorukit.



Sündmuskohale kiirustanud korrakaitsjad leidsid eest noormehe, kellel oli seljas politsei kombinesoon. Ühtlasi tuvastas politsei noormehel keskmise joobe.



Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kuke sõnade järgi kandis nooruk ehtsat sinist värvi politseikombinesooni, millel oli seljal kiri "Politsei", sama kiri väiksemal kujul rinnal ja käisel politsei embleem. "Tegemist oli vana mudeliga, mida praegu enam politseinikele ei väljastata, aga on jätkuvalt kasutuses, kui mõnel korrakaitsjad see alles ja kasutuskõlblik on," ütles Kukk.



Noormees andis mundri saamise kohta vastuolulisi ütlusi ja Kuke sõnul selgub loodetavasti kohtus lõplikult, kust ta selle sai. "Politseitööga nooruk igatahes seotud polnud," lisas Kukk.



Lääne prefektuur alustas Aleksanderi suhtes väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ametniku vormiriietuse ebaseaduslikku kasutamist ja näeb ette trahvi või aresti. Pärnu maakohus arutab noormehe väärtegu augusti keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles