Pärnu linnajuhid astuvad kohtu ette

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm ja Simmo Saar.
Mart Viisitamm ja Simmo Saar. Foto: Urmas Luik

Homme (reedel) algab Pärnu maakohtus Pärnu linnapea Mart Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare altkäemaksu süüasja eelistung, kohtupinki istub ka ärimees Vello Kink.


Eelistungil lepivad kohtunik, süüdistaja ja süüaluste esindajad kokku edasiste kohtuistungite  ajagraafiku. Samuti saab eelistungil esitada kohtule taotlusi. Süüaluste osavõtt eelistungist ei ole vajalik.

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis juuli alguses kohtusse kriminaalasja, mille raames esitati Pärnu keskerakondlasest linnapeale Mart Viisitammele ja abilinnapeale Simmo Saarele süüdistus kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning usalduse kuritarvitamises. Lisaks esitati Viisitammele süüdistus altkäemaksu võtmises.

Tänavapuhastuse ASi juhtiv Kink on eeluurimisel kogutud andmete järgi seotud süüepisoodiga, mis käsitleb 2005. aastal Viisitammele 29 500 krooni suuruse altkäemaksu andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles