Pärnu näitus jõuab Oskarshamni

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildid näituselt " Pärnu kuurort 170".
Pildid näituselt " Pärnu kuurort 170". Foto: Urmas Luik

Pärnu sõpruslinnas Oskarshamnis avatakse laupäeval 12. septembril Pärnu kuurordi ajalugu ja tänast päeva tutvustav näitus „Kindluslinnast kuurordiks. Pärnu kuurort 170“.


Näitus, mis on varustatud rootsikeelsete selgitavate tekstidega, oli maist augustini eksponeeritud Pärnu teises sõpruslinnas Södertäljes, rääkis Pärnu linnavalitsuse protokolli, välis- ja avalike suhete teenistuse juhataja Ela Tomson. Oskarshamni jääb näitus 10. novembrini. 12.-26. novembrini on Pärnut tutvustav väljapanek Stockholmi Eesti Majas.



Oskarshamni ja Pärnu vaheline sõpruslinnade leping kirjutati alla 1989.aastal, seda uuendati 2000. Rootsi kaguosas asuv Oskarshamn on elanike arvult Pärnust pisut väiksem – rahvaarv on 26 300. Läbi aegade on selles linnas tegeldud laevaehituse ja kaubandusega, rannikuäärne asukoht meelitab puhkajaidki. Nagu Pärnu, nii kuulub Oskarshamn mereäärseid linnu ühendavasse Läänemere linnade liitu.



1990. aastate alguses sai Pärnu Oskarshamnilt palju ainelist abi, paljud mäletavad kindlasti misjonilaeva Shalom külaskäike. Tollane Oskarshamni linnapea Torsten Carlsson on autasustatud Pärnu linna vapimärgiga. Tänu tema organiseeritud abile sai alustada Tammiste hooldekodu renoveerimist. Viimaste aastate koostöövaldkonnad on olnud linnamajandus ja turismikorraldus.



Oskarshamnil on sõpruslinnad veel Soomes, Taanis, Norras ja Lõuna-Aafrika Vabariigis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles