Pärnu Rannapargis algasid rekonstrueerimistööd

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannapark.
Pärnu Rannapark. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu Rannapargis tehti algust rekonstrueerimistöödega, mille tulemusena peaks park alates kevadest märksa atraktiivsem olema.


Uue näo saab Rannapargi kõige tuntum osa, mille ajalugu ulatub aastasse 1882. Jääb see Tammsaare puiestee, Lehe, Supeluse ja Ranna puiestee piirkonda ning ulatub sisuliselt rannani, vahendasid ERRi teleuudised.

"Viimane selle pargiosa remont toimus umbes 1960. aastatel. Tööde raames saavad kõnniteed uue katte, park saab valgustatud, pannakse 70 uut pinki, mänguväljak remonditakse ära. Ühtegi puud maha ei võeta, küll aga istutatakse juurde 70, rääkimata tuhandetest püsililledest ja sadadest põõsastest," rääkis Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper.

Veel saab pargiosa oma veesilma ja temaatilised pea-, kunsti-, seltskondlike sportmängude ja isegi rahu väljaku. Osaühingu Kivisilla projekti järgi tehtavad tööd peavad valmima järgmise aasta maiks. Vastavalt läbi viidud riigihankele teostab töid AS YIT Ehitus.

Projekti rahastatakse ligi 18 miljoni Euroopa Liidu regionaalarengu fondi ja kolme miljoni linnaeelarve krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles