Lepa Kaubakeskuse vastu kaitsti nõudeid 72 miljoni eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepp.
Elmar Lepp. Foto: Urmas Luik

Pärnu ärimehe Elmar Lepa pankrotis firma OÜ Lepa Kaubakeskuse nõuete kaitsmise koosolekul kaitsti ettevõtte vastu nõudeid kokku 72 miljoni krooni eest.


Lepa Kaubakeskuse pankrotihaldur Kalev Mägi ütles BNSile, et kokku on kaubakeskusel nõudeid 86,2 miljoni krooni eest.



Mägi sõnade järgi on Lepa Kaubakeskuse peamine võlausaldaja Swedbank.


"Kaubakeskuse varaks on kolm hoonet, mille eksperdid on hinnanud kokku 40 miljoni kroonile, kuid müüki pole neid veel pandud," selgitas Mägi.



Harju maakohus kuulutas Lepa Kaubakeskuse pankroti välja möödunud aasta 10. detsembril ettevõtja Hans H. Luige investeerimisfirma OÜ HHL Rühm ja pankrotis Betoneks Ehitus OÜ avalduse alusel.



Varasema info kohaselt on HHL Rühma nõude suurus Lepa Kaubakeskuse vastu üle kahe miljoni krooni.



Pankrotiavaldusega liitunud Betoneks Ehituse põhinõude suurus Lepa Kaubakeskuse vastu on 4,5 miljonit krooni. Betoneks Ehitus pidi valmis ehitama Lepa Kaubakeskuse laienduse Pärnus Vana turu lähedal.



Pankrotis OÜ Lepa Kaubakeskuse opereeritav kaubanduskeskus jätkab tegevust.



Käimas on ka Lepa Kaubakeskuse omaniku Elmar Lepa pankrotimenetlus Swedbanki avalduse alusel, kus kohus andis pooltele aega kompromissi sõlmimiseks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles