Prokurör küsis peksmises süüdistatavatele vangistust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Lebedev (vasakult), Indrek Niit ja Aimar Tõnts on kohtu all ärimees Allain Karuse väidetava peksmise eest.
Allan Lebedev (vasakult), Indrek Niit ja Aimar Tõnts on kohtu all ärimees Allain Karuse väidetava peksmise eest. Foto: Reporter.ee

Pärnu maakohtus jõudis kohtulike vaidlusteni kriminaalasi, kus süüpingis istuvad Pärnu kurikuulsa poksiklubi Everlast liikmed Indrek Niit, Ivar Närep, Aimar Tõnts ja Allan Lebedev, keda süüdistatakse Valga ärimehe Allain Karuse läbipeksmises kaks aastat tagasi. Prokurör küsis Niidule ja Närepile poolteise aasta pikkust vangistust, Tõntsile ja Lebedevile soovib prokurör aasta ja kahe kuu pikkust vanglakaristust.


Prokurör leidis veel, et kannatanu Karuse esitatud 18 000 krooni suurune tsiviilhagi on põhjendatud ja tuleb süüdistatavatelt välja mõista.

Karuse esitas ligi 18 000 krooni suuruse tsiviilhagi, arvestades peksmisega põhjustatud otsest varalist kahju, mis väljendus rikutud rõivastes ja jalatsites ning ravile tehtud kulutustes. Samuti nõuab Karuse peksjatelt 200 000 krooni mittevaralise kahju eest.

Karuse, keda nelik süüdistuse järgi 2007. aasta 4. augusti hilisõhtul Sunset Clubi juures peksis, ütles kohtus, et mehed vääriksid tema arvates prokuröri küsitust karmimat karistust.

Ükski süüdistatav end kohtus süüdi ei tunnistanud ja kõik palusid end õigeks mõista. Süüdistatavate advokaadid Andres Simson, Avo Pärmann, Janek Valdma ja Andrus Repnau palusid kohtul mehed avaliku korra raske rikkumise süüdistuses õigeks mõista, sest nende väitel polnud nende kaitsealused kõnealusel ajal isegi Sunseti juures.

Ivar Närep kohtusaalis ei viibinud, aga seadus lubab kriminaalasja arutada tema kohalolekuta. Närep hakkas mullu oktoobris kohtust kõrvale hoiduma ja kohus kuulutas ta tagaotsitavaks, pool aastat hiljem anti tema suhtes välja Euroopa vahistamismäärus. Närep on suure tõenäosusega Euroopast lahkunud.

Süüdistatav Indrek Niit aga jõudis tänavu juunis uue kuriteo toime panna. 21. juunil sisenes purjus Niit juhipoolsest suletud, ent lukustamata uksest sõiduautosse Pontiac Trans Sport, kuhu jäi magama, kuni politseinikud ta kinni pidasid.

Kohus mõistis Niidu 22. juunil kiirmenetluse korras süüdi ja karistas teda kahekuulise vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui Niit poolteiseaastase katseaja jooksul ei pane toime uut kuritegu.

Kohus langetab otsuse peksusüüdistuses 1. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles