Sookoll pani sõjardid proovile

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sookoll 2009 võitjameeskond Pärnu-Jaagupi kaitseliitlased koos võistluse rändauhinnaga.
Sookoll 2009 võitjameeskond Pärnu-Jaagupi kaitseliitlased koos võistluse rändauhinnaga. Foto: Kaitseliit

Nädalavahetusel Audru vallas Potsepal sõjalis-sportlikul võistlusel “Sookoll” pandi proovile ligi 100 kaitseliitlase taktikaline võimekus ja vastupanuvõime.


Orienteerumine kottpimedas metsas, haavata saanud relvavendade “kokkulappimine”, varitsusest väljamurdmine, päevased ja öised lahinglaskmised, granaadiviskamised – need on vaid osa katsumustest, millega Pärnu- ja Harjumaa kaitseliitlastel ööpäeva jooksul silmitsi seista tuli.



“Mõni võistkond jõudis isegi paar tundi magada, aga mõnel ei jäänud üldse uneaega. Kõik olenes sellest, millised olid oskused ja suutlikkus liikuda öisel maastikul,” rääkis võistluse korraldanud Kaitseliidu Pärnumaa maleva ridadesse kuuluv kapten Venno Slugen.  



Juba 13. korda toimunud “Sookolli” võib Slugeni kinnitusel oma raskusastmelt võrrelda maailma ühe raskema militaarvõistlusega “Erna retk”. “Pingutus on samaväärne või kohati ehk suuremgi,” sõnas ta. 



Oma raske ja märja pitseri lisas tänavusele “Sookollile” lakkamatu vihmasadu, mis ööseks puid pillutavaks tormiks paisus. 



Sestap tuleks heaks tulemuseks lugeda sedagi, et kaheksast laupäeva hommikul võistlustulle sööstnud võistkonnast jõudis ööpäev hiljem üle finišijoone seitse kümneliikmelist jagu. Esimesena tulid Pärnu-Jaagupi võitlejad, nende kannul Vändra kaitseliitlased ja kolmandana Kikepera mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles