Kohus jättis ratturid surnuks sõitnud mehe vahi alla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinna ringkonnakohus jättis täna esialgu kuni kuueks kuuks vahi alla septembri alguses kaks jalgratturit surnuks sõitnud Janel Raapi.


Kohus ei rahuldanud Raapi (25) kaitsja vandeadvokaat Andres Simsoni määruskaebust ning jättis tema kaitsealuse vanglasse. Ringkonnakohtu määrus on lõplik ning seda vaidlustada ei saa, ütles ERRi uudisteportaalile kohtusekretär.

Traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus 5. septembril kell 17.51 Tallinna-Ikla-Pärnu maantee 135. kilomeetril, kus Raapi juhitud Toyota Yaris kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa teeveerel sõitnud ratturitele. Jalgrattamatkalt naasnud vaegkuuljatest abielupaar Elise (24) ja Ragnar (26) surid õnnetuses saadud vigastustesse haiglas.

Lääne ringkonnaprokuratuuri teatel tuvastas ekspertiis Raapi organismist psühhotroopse aine GHB tarvitamise jälgi ning 9. septembril mees vahistati.

Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm esitas Raapile kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamist, millega kaasnes kahe inimese surm.

Karistusseadustik näeb sellises kuriteos süüdimõistmisel ette ühe- kuni viieaastase vangistuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles