Elmar Lepa pankrot selgub 29. oktoobril

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepp.
Elmar Lepp. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus kuulutab Elmar Lepa pankroti suhtes otsuse välja 29. oktoobril, Eesti ühe esimese eraettevõtja pankroti väljakuulutamist soovib Swedbank.


Pank nõuab Lepalt kaht miljonit krooni, sest selle summa ulatuses on Lepp käendanud endale, abikaasa Virve Lepale ja poeg Tanel Lepale kuuluva OÜ Lepa Kaubakeskuse Swedbankist võetud 41 miljoni krooni suurusi laene. Nüüd on kaubakeskus pankrotis ja Swedbank asunud käendust sisse nõudma.



Septembri alguses andis kohtunik Maili Tartu kolm nädalat aega, et Lepp ja Swedbank kokkuleppe sõlmiksid. Lepp pidanuks leidma kahe miljoni kroonisele võlale tagatise ja kokku leppima maksegraafiku, mille järgi võlga tasuda.



Pank ja Lepp kokkuleppele ei jõudnud. “Siin polegi midagi rääkida,” põhjendas Lepp kohtuistungil seda, miks ta pangale muud tagatist ei leidnud.



Lepa hinnangul ulatub tema vara väärtus üle poole miljoni krooni. “Võlga pole, ainult käendus on,” sõnas ta oma vara ja täitmata kohustuste suhte iseloomustamiseks.



Septembri alguses kohtuistungil selgus, et Lepal on muidki võlgnevusi peale Swedbanki käenduse. Milliseid ja kui suures summas, keeldub Lepp ütlemast. Muid võimalikke võlausaldajaid ei avalikustanud kohtuistungil ka Tartu.



Enne Elmar Lepa pankrotimenetluse algatamise suhtes seisukoha võtmist soovis kohtunik ära oodata, millise seisukoha võtab ringkonnakohus Lepa Kaubakeskusele pankroti väljakuulutamise osas. Ringkonnakohus jättis esimese astme kohtulahendi jõusse, kuigi Elmar Lepp Lepa Kaubakeskuse pankroti õiguspärasuse vaidlustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles