Paikuse kooli söökla pürib Eesti parimaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse koolisöökla.
Paikuse koolisöökla. Foto: Ants Liigus

Homme selgub toidumessil “Tallinn FoodFair” Eesti tänavune parim koolisöökla, lõppvõistlusele pääsenud seitsme kooli seas püüab võitu Paikuse põhikooli söökla.


Lõppvõistlusel hakkavad omavahel mõõtu võtma Kivi-Vigala põhikool, Kõrveküla põhikool, Paikuse põhikool, Saku gümnaasium, Tallinna Arte gümnaasium, Tallinna Pae gümnaasium ja Õismäe kool.



Etteantud aja, 2 tunni ja 10 minuti jooksul tuleb kokkadel valmistada nende koolis pakutav tavapärane koolilõuna ja peale selle veel roogi, nii et kokku valmiks igal võistkonnal supp, praad ja magustoit. Valmistatava koolilõuna energia- ja toitainesisaldus peab vastama etteantud nõudmistele, selgitas Tervise Arengu Instituudi projektijuht Reelika Viitamees.  



Esimeste voorude tulemusi kokkuvõtvalt kommenteerides sõnas Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi, et selle aasta võistlus on algusest peale olnud väga tasavägine. “Menüüd on tänavu oluliselt paremaks muutunud,” ütles ta. “Koolide tase on iga aastaga tõusnud ja ühtlustunud. Kõik osalenud koolid on tunnustust väärt.”



Parima koolisöökla selgitab välja professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev žürii. Konkursi võitja meeskonnale on Elektrolux Eesti auhinnaks välja pannud kahepäevase koolitusreisi Helsingisse Gastro messile. Eelmise aasta parima koolisöökla tiitel läks Jüri gümnaasiumile Harjumaal.



Koolisöökla konkursi finaal toimub kolmapäeval, 4. novembril Eesti Näituste messikeskuses. Võistluste avamine on kell 14 ja lõputseremoonia algab kell 18.



Tervise Arengu Instituut korraldab parima koolisöökla konkurssi tänavu neljandat korda.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles