Tori kiriku õnnistamisest möödub 155 aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori sõjameeste mälestuskirik.
Tori sõjameeste mälestuskirik. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval tähistatakse Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris pühakoja 155. aastapäeva, keskpäeval algaval pidulikul jumalateenistusel teenib EELK peapiiskop Andres Põder.


Peapiiskopi kõrval teenivad kaitseväe peakaplan Taavi Laanepere ja Tori Püha Jüri koguduse õpetaja Tõnu Taremaa. Esinevad kaitseväe orkester ja Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor.



Kirikus avatakse mälestusplaat Afganistanis hukkunud kaitseväelastele.



Üritusel osalevad Soome kaitseväe ja Töölö koguduse esindajad, teenistusega märgitakse ka 91 aasta möödumist Eesti kaitseväe loomisest Pärnumaal.



Tavakohaselt väljub Eesti sõjameeste mälestuskirikus peetavale tähtpäevateenistusele tasuta buss Kaitseliidu maja eest (Pikk 20) kell 11 ja toob osalejad samasse tagasi.



Kirik pühitseti 1854, taganevad Saksa väed põletasid selle 1944 ning kohalik teemeister Paul Vares eiras 1961. aastal varemete lammutamise käsku.



Tori kihelkonna muinsuskaitse selts algatas kiriku taastamise 1989, jüripäeval 2001 pühitseti ajalooline rajatis sõjameeste mälestuskirikuks. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles