Pärnus tähistatakse kodanikunädalat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnakodaniku majas korraldatakse kodanikunädala raames nii õpilastele mõeldud üritusi kui muudki.
Pärnu linnakodaniku majas korraldatakse kodanikunädala raames nii õpilastele mõeldud üritusi kui muudki. Foto: Henn Soodla

Eile alanud kodanikunädala puhul kogunesid Pärnu kooliõpilased linnakodaniku majja.


Kodanikupäeva eesmärk on teadvustada kodanikustaatust ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust. Pärnus tähistatakse juba viiendat aastat kodanikunädalat, teadvustades ühtlasi linnakodaniku staatust ja tõstes ühes kodanikuuhkusega uhkust oma kodulinna ja selle ajaloo üle, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Ma arvan, et kodanik on inimene, kes kaitseb oma riiki, ja tänu sellele saab ta valida kohalikke omavalitsusi ja osaleda igasugustel riigi üritustel," ütles Joosep.

Jaakob rääkis, et kodanikul on nii õigused kui kohustused, eeskätt kohustus kaitsta oma riiki. "Ja ilmselt kohustus olla korralik inimene, korralik kodanik, täita seadusi," lisas ta.

"Iga kodanik peab seisma oma riigi eest, ei tohi riiki reeta, peab olema lojaalne oma riigile," ütles Mihkel.

"Oleme selle päeva ümber nüüd teinud lahtiste uste aegu pikemalt, et kodanikuks olemise, omavalitsuse ja kodaniku vaheliste suhete probleemidest rääkida ja rõhutada kodaniku tähtsust," ütles Pärnu linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg.

26. novembril 1918. aastal jõustus "Maanõukogu määrus Eesti demokraatlise vabariigi kodakondsuse kohta", kus mainiti esimest korda Eesti kodaniku mõistet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles