Pärnumaal algab Kaitseliidu suurõppus „Orkaan“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimub Pärnumaal Tammuru-Kikepera piirkonnas Kaitseliidu suurõppus „Orkaan 4“.
Nädalavahetusel toimub Pärnumaal Tammuru-Kikepera piirkonnas Kaitseliidu suurõppus „Orkaan 4“. Foto: Urmas Luik

Eeloleval nädalavahetusel, 4.-6. detsembril toimub Pärnumaal Tammuru-Kikepera piirkonnas Kaitseliidu suurõppus „Orkaan 4“.


Õppusel osalevad Pärnumaa, Läänemaa, Saaremaa, Sakala, Järva ja Rapla maleva kaitseliitlased. Samuti osaleb Läti Zemessardze (Läti vabatahtlik riigikaitseorganisatsioon) 30meheline üksus, teatas Kaitseliidu Pärnumaa maleva propagandapealik Erik Reinhold.



Kokku osaleb õppusel ligi 400 kaitseliitlast. Õppust juhib Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Mehis Born.



Reede hilisõhtul liiguvad üksuste autokolonnid õppuse alale. Et üksused saabuvad eri suundadest ja üksikud kolonnid ei ole väga pikad, ei häiri need ilmselt oluliselt normaalset liiklust. Kolonnide liikumine tagasi kodumalevatesse toimub pühapäeva pärastlõunal.



Õppuse käigus harjutavad kaitseliitlased lahinguelemente. Kaasatud on nii jalaväe kui miinipilduja allüksused, samuti langevarjurid. Õppuse peamine fookus on üksuste väljaõppetaseme hindamisel. Laupäeval külastab õppust Kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste.



Lahinglaskemoona õppusel ei kasutata, küll aga paukpadruneid ja teisi imitatsioonivahendeid. Otsest ohtu õppuste piirkonda sattumine tsiviilisikutele ei kujuta, siiski soovitab Kaitseliit inimestel sel nädalavahetusel Tammuru-Kikepera-Vingerja piirkonda vältida.



Mõnele madala liiklusintensiivsusega teele on plaanis rajada kontrollpunkte, nende läbimisel palutakse kodanikelt kannatlikkust ja mõistvat suhtumist.



Õppus „Orkaan“ on Kaitseliidu Pärnumaa, Lääne ja Saaremaa malevate traditsiooniline ühisüritus, mida peetakse tänavu neljandat korda.



Varem on õppus toimunud nii Pärnu-, Lääne- kui Saaremaal, seekord võõrustavad kuue maleva ja Läti partnerorganisatsiooni võitlejaid taas pärnakad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles