Kilingi-Nõmme noormees võitis üleriigilise kirjandivõistluse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile toimus Eesti Näituste messikeskuses noortemessil "Teeviit" kirjandivõistluse "Tulevik ja karjäär" auhinnatseremoonia, kus parimaks tunnistati Kilingi-Nõmme gümnaasiumis õppiva Kaarel Aia töö.


Võistluse parimad kuulutas välja haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm. Kirjandeid hindasid Eesti emakeeleõpetajate seltsi, Eesti Päevalehe ja riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse esindajad.



Žürii otsustas esikoha anda Kilingi-Nõmme gümnaasiumis õppivale noormehele Kaarel Aiale, kes kirjutas kirjandi teemal "Tulevik pole halamiseks" (juhendaja Ly Kuningas). Kaarel Aia köitis žüriid oma sügava isamaalisuse ja positiivsusega, tema kirjandi arutluskäik oli loogiline ning realistlik.



Teise koha saavutas Tallinna tööstushariduskeskuse õpilane Johanna Eenma kirjandi "Minu unistuste töö" ja kolmanda koha sai Maardu gümnaasiumi õpilane kirjandi "Tulevik on minu kätes" eest.



Peaauhinna, traditsioonilise sülearvuti pani seekord välja Eesti populaarseim tööportaal CV-keskus. Lisaks toetasid kirjandivõistlust Estravel, Sampo pank, Tea kirjastus, Õpetajate Leht ja Euroopa sotsiaalfond.



"Tulevik ja karjäär" on SA Innove karjääriteenuste arenduskeskuse korraldatav traditsiooniline, juba seitsmendat korda toimunud kirjandivõistlus, mille eesmärk on suunata noorte tähelepanu oma elutee planeerimise tähtsusele tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas.



Sel aastal võttis kirjandivõistlusest osa 77 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles