Jüri Pihli tool sotside juhina kõigub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus koguneb täna erakorralisele koosolekule, kus suure tõenäosusega tuleb arutamisele ka Jüri Pihli sobivus erakonna esimehena.


SDE juhatus koguneb täna kell 17 ning see on otseselt ajendatud skandaalist, mis lahvatas Pihli poolt kaitsepolitseile esitatud kuriteoteatest, kus ta palus kapol algatada kriminaalmenetlus kolme ministri osas ning viitas, et nad võivad olla toime pannud riigireetmise.



Lisaks kapole esitatud kuriteoteatele, kus ta peaministrit, välisministrit ja justiitsministrit võrdles riigireetur Herman Simmiga, rääkis Pihl üleeile enne tema poolt esitatud kirja avalikuks tulemist, et ta pole kaitsepolitseile mingit avaldust esitanud ning, et kapole antud dokument on vaid osa tema poolt ülekuulamisel antud seletustest.



Kaitsepolitsei käsitleb aga sõnadega “edastan teile kuriteoteate” algavat ja palvega algatada kolme ministri suhtes kriminaalmenetlus lõppevat kirja otseselt avaldusena kriminaalmenetluse algatamiseks.



Postimees.ee andmetel on sotside liidrite seas suur rahulolematus Pihli käitumise üle ning erakorralisel koosolekul tuleb ilmselt arutamisele mehe sobivus partei juhina.



„Meil on tõsine arutamise koht ja eks ma oma seisukoha ütlen välja, kui meie erakonna juhatus lähiajal erakorraliselt kokku saab,” vastas sotside fraktsiooni juht ja erakonna ideoloog Eiki Nestor Päevalehe küsimusele, kas juhtunu valguses on mõeldav, et Jüri Pihl saab jätkata sotside erakonna esimehena.



“Esimehe küsimus on tõsine küsimus,” sõnas Nestor, lisades, et ütleb oma seisukoha välja juhatuses, volikogus või üldkogul, mitte ajakirjanduse vahendusel.



Päevaleht kirjutab, et juhul kui SDE juhatus peaks otsustama, et erakond peab uue esimehe valima, on Nestori hinnangul SDE-l selleks pikk pink. “Aga seda tõesti tingimusel, kui juhatus nii otsustab,” rõhutas Nestor.



Pihl ütles ajalehele antud usutluses, et erakonna esimehe valib üldkogu ning järgmine üldkogu toimub 2011. aasta mais. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles