Punane torn ootab rentnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linna vanima kultuurimälestise, 15. sajandist pärit Punase torni kasutusele võtmiseks laekus linnavalitsusse vaid üks pakkumine.

Viimased aastad tühjana seisnud keskaegsele kaitsetornile rentniku leidmiseks korraldas Pärnu linnavalitsuse majandusosakond eelläbirääkimistega konkursi. Huvilised pidid oma pakkumised esitama eilseks.

Ainsa pakkumise kohta sõnas majandusosakonna juhataja Mait Talvoja, et see on igati arvestatav. Et kõik komisjoni liikmed polnud veel selle sisuga kursis, ei soostunud Talvoja välja käidud ideed kommenteerima.

Linn pakub Punast torni rendile viieks aastaks tasu algmääraga viis krooni ruutmeetrilt, mis teeb kuus 1455 krooni.

Tulevastelt rentnikelt nõuti konkreetset äriplaani: milliseid teenuseid pakutakse ning kuidas võetakse kinnistu terviklikult kasutusse.

Oluliste tingimustena nimetas pakkumise korraldaja sedagi, et Punasele tornile oleks tagatud juurdepääs aasta läbi vähemalt viiel päeval nädalas ning turismiobjektina peaks see olema avatud selle aasta 21. juunist.

Punase torni tulevasel rentnikul tuleb koostöös Pärnu muuseumiga paigaldada hoonesse infostend keskaegse linna plaaniga ning valmistada külastajaile jagamiseks torni tutvustavad trükised. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles