Bussiliikluses arvestatakse inimestega

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.
Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius. Foto: Urmas Luik

Täna hommikul helistati toimetusse ja küsiti, kuidas peaksid hommikul vara tööle jõudma need inimesed, kes siiani kasutasid kell neli sõitmist alustanud linnabussi number 1.


Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius vastas Pärnu Postimehele, et bussiliikluse kärbete aluseks on muu hulgas bussijuhtide tähelepanekud busside koormamise kohta. Number 1 puhul öeldi, et varasel tunnil on selle kasutajaid paar-kolm inimest, keda on ilmselgelt vähe liini käigushoidmiseks. ”Liinikilomeeter maksab 25.90 krooni ja praegusel rahavaesel ajal peab sellega arvestama,” rääkis Kosenkranius.



Abilinnapea aga kinnitas, et kui varahommikusi tööletõttajaid on siiski mõnest inimesest rohkem, jääb number 1 sõitma senistel aegadel.



Kosenkranius tõi näiteks bussi number 17a, mis abibussina pandi käima just vastu tulles ettevõtete juhtide soovidele, et inimesed saaksid õigel ajal istuda ümber number 40 bussile, kuid viimasel ajal olevat huvi 17a vastu väike.



Abilinnapea kutsus linlasi ja oma töötajatest hoolivaid ettevõtjaid linnavõimuga ühendust võtma, kui 1. veebruarist rakenduvad muudatused linnabusside sõidugraafikutes võivad hakata tekitama probleeme õigeks ajaks tööle või töölt koju jõudmisel. ”Püüame linlastele ja ettevõtjatele jõudumööda vastu tulla,” lubas Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles