Pärnumaa sportlased säravad üle Eesti

Enn Hallik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti aasta sportlaste ja treenerite valimistel läks Pärnumaalt pärit või Pärnut esindavatel sportlastel paremini kui kunagi varem. Tosinast esikolmikukohast hõivati koguni viis.

Aasta meessportlaseks tunnistasid rahvas, spordialaliidud ja spordiajakirjanikud üksmeelselt odaviske maailmameistri Andrus Värniku, aga niisama üksmeelselt anti teine koht Pärnu kergejõustikuklubi Altius esindavale kettaheite MM-hõbedale Gerd Kanterile ja kolmas koht suusatamises Otepää ja Holmenkolleni MK-etapid võitnud Pärnumaa suusaklubi Jõulu sportlasele Andrus Veerpalule.

Võistkondadest nimetati üksmeelselt parimaks sõudmise MMil pronksi saanud paarisaeruline neljapaat, milles istuvad pärnakad Andrei Jämsä, Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson ning narvalane Leonid Gulov.

Teisegi koha osas ei olnud kellelgi kahtlust, see kuulus rannavõrkpalli MMil ja kahel MK-etapil viienda koha teeninud Pärnu juurtega Kristjan Kaisile ja Rivo Vesikule. Kolmanda koha teenis Eesti kümnevõistluse meeskond.

Treeneritest pälvis parima tiitli Värniku MM-kullale viinud Heino Puuste, teine oli ajakirjanike ja spordialaliitude häältega neljapaadisõudjate juhendaja pärnulanna Tatjana Jaanson (rahvas eelistas kolmandaks platseerunud Mati Alaveri ja Jelle Goesi).

Ainuke kategooria, kus pärnulased ei domineerinud, oli naissportlaste oma, seal olid kolm esimest epeevehklemise MM-hõbe Maarika Võsu, suusataja Kristina Šmigun ja kergejõustiklane Mirjam Liimask.

Aasta parimateks noorsportlasteks nimetati kergejõustiklased Kaire Leibak ja Margus Hunt, kolm edukamat alaliitu olid (tähestikulises järjekorras) kergejõustikuliit, suusaliit ja sõudeliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles