Kaks ratturit surnuks sõitnud Janel Raap astub kohtu ette

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse 25aastase Janel Raapi süüasja, kes süüdistuse kohaselt põhjustas sügisel kahe hukkunuga liiklusõnnetuse.


Eeluurimisega on tuvastatud, et Raap kaldus mullu 5. septembril Pärnu linna piiri lähedal autoga vastassuunavööndisse ja sõitis otsa kahele jalgratturile, teatas prokuratuur.

Neist üks hukkus liiklusõnnetuse tagajärjel kohapeal, teine suri saadud vigastustesse samal õhtul haiglas.

Ekspertiisi käigus leiti Raapi organismist narkootolist ainet GHB.

Mootorsõiduki juhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud kahe inimese surm, karistatakse kohtus süüdimõistmisel kolme- kuni kaheteistaastase vangistusega.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja sõnutsi on Raap praegu kautsjoni vastu vabaduses.

Tallinna ringkonnakohus jättis oktoobri alguses Raabi esialgu kuni kuueks kuuks vahi alla. „Ringkonnakohtu määrus on lõplik ning seda vaidlustada ei saa," ütles kohtusekretär toona.

Mõni kuu hiljem vabastas kohus Raapi vahi alt ERRi uudisteportaali andmetel 396 000 krooni suuruse kautsjoni vastu.

Kohus vabastab kahtlustatava kautsjoni eest tema taotluse alusel. "See tähendab, et vahistamine on põhjendatud, kuid asendatakse kautsjoniga. Seetõttu onkautsjonisummad suured, et nende kaotamise risk tagab isiku menetleja juurde ja kohtusse ilmumise," selgitas Kivioja.

Kohtuistungi algusaeg ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles