Altkäemaksu andmisega seotud firmajuhti süüdistatakse ka kartellikokkuleppes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ekslinnapeale altkäemaksu andmises süüdistatava puhastusfirma Tänavapuhastuse ASi juhile pannakse süüks kartellikokkuleppe sõlmimist Tartu tänavate hooldustööde hankel.
Pärnu ekslinnapeale altkäemaksu andmises süüdistatava puhastusfirma Tänavapuhastuse ASi juhile pannakse süüks kartellikokkuleppe sõlmimist Tartu tänavate hooldustööde hankel. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Pärnu ekslinnapeale Mart Viisitammele altkäemaksu andmises süüdistatava puhastusfirma Tänavapuhastuse ASi juhile Vello Kinkile pannakse süüks kartellikokkuleppe sõlmimist Tartu tänavate hooldustööde hankel.


Riigiprokuratuur saatis kohtusse süüasja, mille raames süüdistab AS Cleanaway ning Tänavapuhastuse ASi juhte kartellikokkuleppe sõlmimises Tartu tänavate hooldustööde hankel.



Eeluurimisel kogutud andmetel leppis Tänavapuhastuse ASi juhatuse liige Vello Kink 2008. aasta septembris Cleanaway esindaja Argo Luudega suuliselt kokku, millised pakkumised firmad teevad Tartu linnavalitsuse välja kuulutatud riigihankel Tartu ida- ja läänepiirkonnas tänavate hooldaja leidmiseks.



Luude ja Kingi vahel kokkulepitu kohaselt ei konkureerinud Tänavapuhastuse AS riigihankel Tartu idapiirkonna hooldustööde võitmisele, vaid Kink lubas Luudele, et tema firma küsib Tartu linnalt idapiirkonna puhul Cleanawayst suuremat tööraha, selgus eeluurimisel. Vastutasuks tegi aga Cleanaway samal hankel pakkumised nii, et Tänavapuhastuse ASi pakkumine oleks läänepiirkonna puhul Cleanaway omast soodsam, selgus eeluurimisel.



Kink ja Luude said süüdistuse kokkuleppes ja kooskõlastatud tegevuses, millega otseselt ja kaudselt määrati kindlaks kolmandate isikute suhtes hinna- ja muid kauplemistingimusi ning jagati kaubaturgu. Tänavapuhastuse AS ja AS Cleanaway, mis kannab alates mullu maist nime Veolia Keskkonnateenused, said süüdistuse juriidiliste isikutena.



Vello Kink on saanud süüdistuse ka Pärnu ekslinnapea Mart Viisitamme ja endise abilinnapea Simmo Saare süüasjas, mida Pärnu maakohus hakkab arutama 22. veebruaril.



Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Viisitamme ja Saart kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises ning usalduse kuritarvitamises, Viisitamme veel altkäemaksu võtmises.



Tänavapuhastuse ASi juhtiv Kink on eeluurimisel kogutud andmete järgi seotud süüepisoodiga, mis käsitleb 2005. aastal Viisitammele 29 500 krooni suuruse altkäemaksu andmist.



Prokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi Viisitamm selle eest ametiseisundit kasutades kahele ettevõttele hankemenetluses põhjendamatuid soodustingimusi, rikkudes sellega riigihangete teostamise nõudeid. Tänavapuhastuse AS süüdistusega siiski seotud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles