Sütevaka noppis muusikaolümpiaadil enamiku kohti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikaolümpiaadi võitja Rael Rent.
Muusikaolümpiaadi võitja Rael Rent. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna koolide muusikaolümpiaadi võitis nooremas astmes Rael Rent ja gümnaasiumiosas Grete Tillart, nemad võistlevad juba eeloleval laupäeval Tallinnas üleriigilisel olümpiaadil.


“Muusikaolümpiaad koosneb viiest osast ja tunduvalt keerulisem kui mis tahes muu aine olümpiaad,” rääkis Maimu Muttik, muusikaõpetajate aineühenduse juht ja olümpiaadi korraldaja. “Osavõtja peab olema tark teoorias, oskama noodist laulda, laulma peast ühe eestikeelse laulu, kirjutama omaloomingulise muusikapala ja kontserdiarvustuse.”



Noorema astme, 6.-7. klassi arvestuses oli parima kontserdiarvustuse kirjutanud Rael Rent Sütevaka humanitaargümnaasiumist, kes sai üldarvestuses 1. koha ja võistleb 20. veebruaril Tallinnas üleriigilises voorus.



Üldarvestuses teise koha pälvis Julius Koppel ja kolmanda Eliisabet Tiits, kõik kolm on Sütevakas õpetaja Aire Luhaoja õpilased.



Parima kirjaliku töö esitas Leenu Reinsalu Kuninga tänava põhikoolist (õpetaja Reet Jürima), parim noodist laulja oli Aita-Liis Torrim Vanalinna põhikoolist (Siina Pau), parima lauluesituse ja omaloomingu eest pälvis auhinna Kristiina Ristmäe ühisgümnaasiumist (Kadri Keskküla).



Gümnaasiumiastmest võitis muusikaolümpiaadi Grete Tillart ühisgümnaasiumist (Kadri Keskküla), ta sai maksimumpunktid noodist laulmises ja laulu esitamises, esitas parima kirjaliku töö ja väga hea omaloomingulise klaveripala.



Teise koha saavutas üldarvestuses Helena Keskküla Sütevakast (Aire Luhaoja) ja kolmanda Merlin Madisson Ülejõe gümnaasiumist (Maimu Muttik).



Laulu esitamises oli parim Maris Aljaste ühisgümnaasiumist (Kadri Keskküla), maksimumpunktid kontserdiarvustuse eest teenisid Maarja Kallit Koidula gümnaasiumist (Mari-Krõõt Fridolin) ja Rauno Pella Sütevakast (Aire Luhaoja). Väga hea omaloominguga paistis silma  Rauno Pella, kes seekord oli trummipulkade asemel kätte võtnud hoopis kitarri.



Üleriigiline muusikaõpetuse olümpiaad toimub iga kahe aasta tagant ja sellel osalevad piirkonna võitjad.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles