Nõuded Elmar Lepa vastu on kasvanud 12 miljoni kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmar Lepp.
Elmar Lepp. Foto: Urmas Luik

Nõuded jaanuari keskel pankrotistunud ärimees Elmar Lepa vastu on kasvanud 12 miljoni kroonini.


Lepa pankrotihaldur Peeter Allikvere ütles BNSile täna pärast võlausaldajate koosolekut, et praeguseks on võlausaldajad esitanud Lepa vastu nõudeid kogusummas ligi 12 miljonit krooni, Lepa varade summa on aga umbkaudu 200 000 krooni.



Lepa ajutine pankrotihaldur Reet Relvik ütles jaanuari alguses BNSile, et Lepa vastu on võlanõudeid üle kolme miljoni krooni.



Allikvere sõnul on Lepa peamised võlausaldajad Swedbank, SEB, DnB Nord ja DnB Nord Liising. Ta selgitas, et suurem osa Lepa nõuetest tuleneb käenduskohustustest - Lepp on nimelt käendanud oma äriühingute laene, mida ettevõtted pole aga suutnud tagasi maksta.



Allikvere teatel on järgmiseks sammuks nõuete kaitsmise koosolek, mis peab toimuma hiljemalt kolm kuud pärast pankrotimääruse teatavaks tegemist.



Pärnu maakohus kuulutas Lepa eraisiku pankroti välja 18. jaanuaril.



Eelmisel aastal pankrotistus Lepa firma Lepa Kaubakeskus. Detsembris müüs pankrotihaldur Lepa Kaubakeskusele kuulunud Pärnus asuva kaubanduskeskuse kinnistu 25,7 miljoni krooniga maha Eften Kinnisvarafondi ja Silikaat Grupi tütarettevõttele Lepa Keskus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles